Festiwal golonki i żeberek | 2024

Prawdziwa gratka dla fanów dobrego mięsa

W restauracji Kuflonka na Hali Skrzyczeńskiej  już po raz trzeci wystartowała prawdziwa gratka dla fanów dobrego mięsa. W tym roku rozszerzamy naszą ofertę i do golonek dołączają również żeberka. 

 

Dla mięsożerców przygotowaliśmy aż 4 autorski golonki i 3 rodzaje przepysznych żeberek. 

 

Golonka z zasmażaną kapustą - klasyka wśród golonek, prawdziwie swojski smak; 

Golonka po śląsku - golonka inspirowana roladą śląską - nadziewana boczkiem, kiełbasą, cebulą i kiszonym ogórkiem.  W nieodłącznym towarzystwie klusek śląskich polanych sosem pieczeniowym i modrej kapusty; 

Golonka z grilla – przypieczone na ruszcie plastry golonki w nowoczesnej odsłonie. Podane z pieczonymi talarkami z ziemniaków oraz grillowanymi warzywami. Całość uzupełniają tzatziki. 

Golonka drwala – festiwalowa nowość! - golonka w sosie z zielonego pieprzu podawana z chrzanowym puree oraz ogórkami kiszonymi.  


Żeberka miodowo-musztardowe –  ten żeberkowy klasyk jest serwowany z pieczonymi ziemniakami i zasmażaną kapustą; 

Żeberka BBQ – propozycja dla miłośników grilla, a do tego frytki i kolba kukurydzy’ 

Żeberka w pikantnej glazurze - czyli coś na ostrrro, serwujemy z frytkami i świeżą sałatą 

 

Zabierz kolegów, powiedz szwagrowi – czas na najlepsze mięsne dania w Beskidach! 

Szef Kuchni poleca biesiadowanie w gronie przyjaciół.

 

Golonki i żeberka festiwalowe dostępne w ofercie wyłącznie we wrześniu i październiku br.