Festiwal golonki i żeberek | 2024
Prawdziwa gratka dla fanów dobrego mięsa
W restauracji Kuflonka na Hali Skrzyczeńskiej już po raz trzeci wystartowała prawdziwa gratka dla fanów dobrego mięsa. W tym roku rozszerzamy naszą ofertę i do golonek dołączają również żeberka.
Dla mięsożerców przygotowaliśmy aż 4 autorski golonki i 3 rodzaje przepysznych żeberek.
Golonka z zasmażaną kapustą - klasyka wśród golonek, prawdziwie swojski smak;
Golonka po śląsku - golonka inspirowana roladą śląską - nadziewana boczkiem, kiełbasą, cebulą i kiszonym ogórkiem. W nieodłącznym towarzystwie klusek śląskich polanych sosem pieczeniowym i modrej kapusty;
Golonka z grilla – przypieczone na ruszcie plastry golonki w nowoczesnej odsłonie. Podane z pieczonymi talarkami z ziemniaków oraz grillowanymi warzywami. Całość uzupełniają tzatziki.
Golonka drwala – festiwalowa nowość! - golonka w sosie z zielonego pieprzu podawana z chrzanowym puree oraz ogórkami kiszonymi.
Żeberka miodowo-musztardowe – ten żeberkowy klasyk jest serwowany z pieczonymi ziemniakami i zasmażaną kapustą;
Żeberka BBQ – propozycja dla miłośników grilla, a do tego frytki i kolba kukurydzy’
Żeberka w pikantnej glazurze - czyli coś na ostrrro, serwujemy z frytkami i świeżą sałatą
Zabierz kolegów, powiedz szwagrowi – czas na najlepsze mięsne dania w Beskidach!
Szef Kuchni poleca biesiadowanie w gronie przyjaciół.
Golonki i żeberka festiwalowe dostępne w ofercie wyłącznie we wrześniu i październiku br.